Logo

Vacature Senior fulltime Magento backend developer

Meer over onze kijk op e-Commerce en alle details van deze vacature hebben we beschikbaar in een handige PDF.Download PDF

Agency

Reach Digital is een technisch en innovatief bureau gespecialiseerd in e-commerce. We bouwen webshops voor high-end merken en bedrijven die veelal een toonaangevende rol hebben in hun branche.

Het team is hecht, goed op elkaar ingespeeld en gespecialiseerd. We hebben de perfecte omgeving waar je kennis en ervaring wordt gewaardeerd, of waar je als jong talent kunt leren en groeien.

Onze klanten hebben we met zorg uitgekozen: het zijn organisaties die e-commerce écht begrijpen. En waar de ideeën en groeiambitie oneindig zijn.

Om die groei te kunnen blijven realiseren, zoeken we een enthousiaste, gedreven backend developer die ons team kan verrijken met zijn of haar kennis en ervaring.

Technologie

Als agency is cutting edge technologie onderdeel van ons bestaansrecht. Het is belangrijk dat we innovaties uit de industrie kunnen toepassen, zodat we de high-end oplossingen kunnen bouwen die klanten van ons verlangen.

Onze e-commerce oplossingen zijn headless en bouwen we in React (Typescript). Onze backends bestaan uit Magento in combinatie met verschillende services. Centraal staat GraphQL als API layer, waarin we data uit systemen samenbrengen.

De sleutel tot goede software is technische standaardisatie. Per project willen we een unieke gebruikerservaring realiseren. Technisch willen we een robuuste stack neerzetten waarin we kunnen blijven doorontwikkelen en innoveren. En waarin we nieuw talent kunnen opleiden. We zijn benieuwd naar de ervaringen en ideeën die je zult toevoegen.

Agile teams

Bij Reach werken we in kleine zelfsturende agile (scrum)teams samen met een Customer Succes Manager. Met je team werk je in tweewekelijkse sprints, waarin je technische plannen maakt voor het bouwen van nieuwe features en het schrijven van mooie code voor tickets die al in de sprint staan. We vinden het belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen de klant en het team, zodat we samen de beste e-commerce oplossingen kunnen realiseren.

Design, build, test, repeat

Op basis van test-driven development itereren we met gepaste snelheid. Onze klanten zien hiervan de waarde in en hebben realistische doelstellingen en verwachtingen. We hebben de ruimte om onszelf te ontwikkelen, nieuwe ideeën te introduceren, ze te realiseren en ervan te leren. Zo wordt de kwaliteit van de input steeds beter en hebben we direct impact op het succes van de klant.

Groei

De afgelopen jaren zijn we in capaciteit behoorlijk gegroeid. Maar we zijn nog even authentiek als toen we klein waren. Ons werk als team wordt beter en beter. En onze klanten zijn nog gelukkiger.

Inmiddels is Reach Digital een gevestigde naam in de branche. En met een groter, industrieel pand creëren we een extra inspirerende werkomgeving voor developers zoals jij.

Wie we zoeken

Reach Digital bestaat uit mensen die écht goed zijn in wat ze doen. We leren elke dag van elkaar, waardoor ons werk beter wordt.

We zoeken iemand die ook echt goed is in wat hij of zij doet. Niet alleen kijkend naar ervaring, maar ook zeker naar hoe je denkt, wat je potentie is en waar je interesses en ambities liggen. Bij een senior developer zoeken we iemand die ownership kan nemen over de code. Je standaarden voor kwaliteit van code liggen hoog en je helpt het team met deze kwaliteit te bewaken. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Jij hebt impact op hoe we werken

Samen maken we Reach Digital als bedrijf nog beter. De sturing komt niet van bovenaf, maar van het team.

Jouw visie is hierbij onmisbaar. Of het nu gaat om het verbeteren van het proces, de manier waarop we met klanten samenwerken, de tools die we gebruiken of technologische innovatie. We staan altijd open voor nieuwe inzichten en een frisse blik.

Waar je aan zult werken

 • Technisch design en bouw van backend modules voor de GraphQL API die we kunnen inzetten voor meerdere klantprojecten. Eerder bouwden we een uitgebreide import suite voor Magento 2, een Netsuite koppeling, gast account module, Magento multistore module en een vervangende laag om de Magento frontend op basis van componenten te kunnen bouwen.
 • Doorontwikkelen van de GraphQL Mesh van ons headless Magento PWA framework, bijvoorbeeld voor het implementeren van een ERP of CRM.
 • Complexe productimports vanuit ERP of PIM systemen voor diverse klanten.
 • Doorontwikkelen van een Magento 2 abonnementen systeem op basis van event sourcing.
 • Het opzetten van deployment pipelines voor nieuwe en bestaande klanten.Doorontwikkelen van een door Reach ontwikkelde product configurator en het GraphQL endpoint van deze module.
 • Het bijwerken en introduceren van innovaties voor klantprojecten.
 • Je hebt een adviserende rol op het gebied techniek naar externe partijen waar onze klanten mee samenwerken.

Innovaties waar we mee bezig zijn

 • Een open source headless Magento PWA framework op basis van Typescript, React, Next.js, GraphQL, Mui en Framer Motion. Super snel, voelt als een app en feature complete. Het framework is klaar en wordt voor verschillende klantprojecten ingezet.
 • Onze GraphQL Mesh, waarmee we data kunnen consolideren van verschillende services. Magento is volledig geïmplementeerd, en GraphCMS (een headless CMS) ook. Nu is het doel om ook diverse andere services te gaan ondersteunen.
 • Serverless deployments. Doordat frontend headless is, is het builden van branches eenvoudiger en veel sneller. Onze frontend developers hoeven geen lokale Magento omgevingen meer op te zetten.
 • Een shift in designvisie van webshops naar webapps. We ontwerpen webshops die voelen als een app en implementeren de best practices die we van apps kennen.
 • Automatische end-to-end testing na deployments bij al onze klanten.

Jouw achtergrond

 • Je hebt minimaal 6 à 7 jaar professionele werkervaring, bij voorkeur 10+ jaar
 • Je bent wekelijks 32 tot 40 uur beschikbaar
 • Je hebt ervaring met het werken aan projecten op grote schaal
 • Je ontwikkelt primair in PHP, OOP of hebt aantoonbare recentelijke (project gebaseerde) ervaring
 • Of je bent ervaren in Java of Python en hebt interesse om in PHP te bouwen
 • Je bent ervaren in Git, Jenkins, Docker, Travis CI, Scrum, Test Driven Development
 • Je kunt een hoge mate van complexiteit aan
 • Je vindt kwaliteit belangrijk in je code en werk
 • Je hebt ervaring in de rol van mentor voor junior of medior developers

We bieden

 • Een goed salaris, reiskostenvergoeding en vakantiegeld
 • Een leaseauto, indien van toepassing
 • 50/50 pensioenregeling
 • Flexibele werktijden en vakanties
 • Thuiswerken of op kantoor, afgestemd op jouw wensen
 • Iedere dag gratis verse lunch
 • Leuke werksfeer en ervaren mensen
 • Fijn, natuurlijk verlicht kantoor vlakbij de N11 met voldoende ruimte en gratis parkeerruimte
 • Heerlijke versgemalen koffie van onze leverancier Redbeans
 • Bier op vrijdagmiddag
 • Een eenvoudig contract

We doen er bij Reach Digital alles aan om het werken voor alle collega’s zo aangenaam mogelijk te maken, want de beste programmeurs, zijn blije programmeurs! We zijn fan van thuiswerken, investeren in een goede (thuis)werkplek en werken met een flexibel kantoorrooster.

Ons kantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn, nabij de N11. Er is voldoende (en gratis) parkeergelegenheid. Leiden ligt op 10 minuten afstand, maar collega’s komen ook uit Amsterdam, Rotterdam, Delft en Utrecht.

Heb je interesse?

We komen graag met je in contact. Kennismaken doen we in een half uurtje met een kop koffie, wanneer het jou uitkomt. Geen verplichtingen, dus laat vooral van je horen als we je interesse hebben gewekt. Bij twijfels kun je mij ook (alvast) toevoegen op LinkedIn.

Bellen kan naar 071 744 0084, vraag naar Erwin. Eventueel kun je je CV sturen naar info@reachdigital.nl. Gezellig!

Vacature als Senior PHP developer vervullen bij Reach Digital? Stuur ons je gegevens!