Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in april?

Vaessen Creative

Internationaal ecommerce platform voor zakelijke klanten en consumenten


Vaessen Creative — Marktleider in creatieve- en hobbymaterialen.
Internationaal ecommerce platform voor zakelijke klanten en consumenten
  • UX design
  • UI design
  • Component styleguide
  • Platform architecture
  • Front-end development
  • Magento development
  • Data import
  • API development
  • Accessability
  • Search Engine Optimization
Portfolio case van de Vaessen Creative Magento webshop
Introductie

Vaessen Creative is de grootste leverancier van creatieve- en hobbymaterialen in Europa. Oorspronkelijk richtte het bedrijf zich enkel op de zakelijke markt, maar nu met een herziene strategie ook op consumenten. Om de visie voor een B2B/B2C platform te realiseren, werd Reach Digital ingeschakeld. We optimaliseerden het technische landschap, ontwikkelden een headless front-end en realiseerden een redesign van de shopervaring.


Reach Digital — Vaessen Creative
Technologie

Klaar voor de toekomst

De ambities van Vaessen Creative zijn torenhoog. De vernieuwde ecommerce omgeving is een combinatie van Magento 2 en een headless front-end op basis van React en Next.js. We behaalden hiermee belangrijke korte en lange termijn doelstellingen: lagere complexiteit, betere performance en vrijheid in het ontwerpen van de gebruikerservaring.

Headless Magento frontend voor Vaessen Creative

User experience

Design voor de doelgroep

In samenwerking met het designteam van Vaessen, onderzochten we de oude webshop om te leren wat wel en niet werkt. Met het zorgvuldig doorvoeren van het nieuwe kleurenpallet, afgestemd op de doelgroep, brengen we rust in het ontwerp en communiceren we het Vaessen gevoel. Door meer aandacht voor mobile design en de customer journey, tonen we de juiste informatie op het juiste moment.


PWA

Progressive Web App

De webshop is een Progressive Web App (PWA): een app in de browser. Door deze nieuwe technologie worden alle pagina’s die je bekijkt asynchroon ingeladen. Dit voelt supersnel. We besteedden veel aandacht aan render stabiliteit: pagina’s verschijnen instant op het scherm, zonder verspringingen. Bezoekers kunnen de app opslaan voor nog snellere toegang en zoekmachines waarderen de metrics hoger.

PWA technologie voor Magento Open Source

Informatie architectuur

Prijzen per klantgroep

Prijsinformatie is verspreid over twee systemen; Exact online en Akeneo. In de nieuwe situatie zijn zowel prijzen in- als exclusief BTW op het juiste niveau in de Magento backend bekend. We tonen zakelijke klanten de inkoopprijs en consumenten zien de advies verkoopprijs. We bieden daarnaast klantgroep specifieke prijzen: een zakelijke klant ziet na het inloggen zijn inkoopprijs volgens prijsafspraak.

Exact Online en Akeneo Magento integratie

Reach Digital — Vaessen Creative
Meertalig

Contentcreatie In 6 talen

Om meertalig contentmanagement op schaal te vereenvoudigen, maken we gebruik van Hygraph. Dit headless CMS is net als Magento gekoppeld via de API. Het Vaessen contentteam beheert hier de pagina’s in 6 talen en heeft de mogelijkheid om talen hieraan toe te voegen. Pagina’s worden samengesteld uit componenten en kunnen worden voorzien van bijvoorbeeld foto’s, video’s, gerelateerde artikelen of producten.


Reach Digital — Vaessen Creative
Headless strategie

Het werken aan een live webshop met veel traffic vereist zorgvuldigheid. Doordat de nieuwe front-end los staat van de Magento codebase, verlagen we het risico. Het marketingteam kan content productieklaar inrichten en direct testen. Gedurende het traject bleeft de bestaande frontend operationeel, totdat we klaar waren voor livegang.

Headless strategie toegepast voor Magento projecten

Design system

Het nieuwe design is gebouwd in componenten. Onderliggend bestaat er een design system: alle buttons, afmetingen, teksten, tekstvelden en kleuren zijn uitgewerkt en vastgelegd. Bij het ontwikkelen van nieuwe features, kunnen we de interface samenstellen uit deze componenten

Magento webshop design door Reach Digital

Customer journey

Storytelling en conversie

Het nieuwe platform biedt gebruikers een betere balans tussen inspiratie en conversie. Gebruikers worden geïnspireerd met creatieve content, zoals blogartikelen, DIY tutorials en Hobby pagina’s die op slimme wijze verweven zijn in de customer journey.

Conversie optimalisatie Magento Open Source webshop