Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in april?

Maximaliseer ecommerce groei met Shopify Plus

Shopify Plus biedt het voordeel van een schaalbaar, SaaS, ecommerce systeem met de volledige vrijheid van een maatwerk frontend. Als jouw organisatie klaar is voor (inter)nationale groei, dan is Shopify Plus een geschikte keuze.

img

Shopify Plus biedt een flexibel e-commerce platform dat automatisch schaalt, ideaal voor ondernemingen in een groeifase

Shopify Plus: een volwaardig SaaS-platform

Shopify Plus is een flexibel e-commerce systeem in de vorm van een SaaS-oplossing (Software as a Service). Shopify Plus elimineert alle noodzaak voor aandacht op hosting, beveiliging, prestaties en updates, zodat deze volledig kan naar de gebruikerservaring en de klant. Met Shopify Plus als backend, gecombineerd met een headless storefront, ontwikkelen we het ultieme e-commerceplatform voor jouw doelgroep.

Design en gebruikerservaring op maat

Shopify Plus is bijzonder geschikt voor situaties waarin de behoeften afwijken van een standaard webshop. Voor nieuwe merken betekent dit bijvoorbeeld aandacht voor design en de ‘wow-factor’, terwijl voor gevestigde organisaties dit de digitalisering van specifieke bedrijfsprocessen kan inhouden. Met Shopify Plus beschikken we over volledige vrijheid in het vormgeven van de gebruikerservaring en kunnen we geavanceerde functionaliteiten ontwikkelen, zoals een productconfigurator of een op maat gemaakt afrekenproces.

Headless Shopify Plus voor maximale flexibiliteit

Bij een headless e-commercestrategie ontwikkelen we de frontend van het e-commerceplatform als een aparte applicatie. De communicatie met de backend, Shopify Plus, verloopt via API’s. Dit biedt eenvoudig beheer in Shopify en geeft tegelijkertijd de vrijheid om andere tools zoals een CMS, ERP of CRM in de webshop te integreren.

Shopify Plus partner

Op zoek naar een ervaren partner voor de ontwikkeling of migratie van een Shopify Plus-webshop? Met meer dan een decennium aan ervaring in het ontwikkelen van e-commerceplatforms is Reach Digital een deskundige partner in het faciliteren van groei en digitale transformatie van organisaties. De afgelopen jaren hebben we tientallen merken begeleid om uit te groeien tot de marktleiders in hun branche.


Afwijkende, unieke ecommerce requirements? We realiseren ze met een headless, Shopify Plus, e-commerce platform.
Shopify plus partner Reach Digital

Met Reach Digital sparren geeft altijd vertrouwen in een goede oplossing. Ondanks vaak strakke deadlines zijn we er altijd in geslaagd nieuwe externe partijen te koppelen, systemen in gebruik te nemen of wensen te realiseren.

— Guus Bakker, Opposuits

Shopify Plus, wat zijn de kosten?

De maandelijkse abonnementskosten voor een Shopify Plus webshop bedragen €2500 EUR. Voor maanden waarin de omzet de drempel van €800.000 €625.000 overschrijdt, wordt een extra heffing (Variable Platform Fees) van 0,40% op de overschrijdende omzet toegepast. Als Shopify Payments wordt gebruikt als betaalgateway, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mollie of Adyen, worden er geen transactiekosten in rekening gebracht. Er wordt bij piekbelasting of hoge aantallen bezoekers in principe geen extra toeslag gerekend voor serververbruik, maar de maandelijkse Shopify abonnementskosten kunnen bij uitzonderlijk hoog volume hoger uitvallen.

Meer inlezen in Shopify's tarieven? Raadpleeg ons uitgebreide artikel over Shopify abonnementsprijzen, transactiekosten en Variable Platform Fees.

Shopify plus webshop laten bouwen

Op zoek naar een Shopify bureau om een Shopify plus webshop te laten bouwen? Reach Digital heeft meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van high-end webshops voor klanten in Nederland (en internationaal). We ontwikkelen een schaalbaar e-commerce platform dat volledig aansluit op de wensen van de organisatie, met focus op gebruiksgemak, best practices, conversieoptimalisatie en performance. Met een compleet dienstenaanbod; softwarearchitectuur-consultancy, maatwerk development, projectmanagement en design.

Shopify Plus biedt toegang tot de geavanceerde, specifiek op B2B gerichte functies van Shopify. We ontwikkelen hiermee het ultieme B2B-platform, inclusief klantspecifieke productprijzen, uitgebreide bedrijfsprofielen, eenvoudige herbestelmogelijkheden, snelle bestellingen op basis van bestellijsten of een afgeschermde productcatalogus. Shopify B2B combineert het gebruiksgemak en de schaalbaarheid van Shopify met specifieke functionaliteiten voor de zakelijke markt. Een Shopify B2B webshop kan worden opgezet als een aparte winkel met een eigen domeinnaam of binnen de B2C webshop achter een login.


Reach Digital is e-commerce partner voor Shopify Plus projecten, met meer dan een decennium e-commerce ervaring.
Shopify Plus bureau Reach Digital

Wat is Shopify Plus?

Shopify Plus is de enterprise variant van Shopify, bedoelt voor snelgroeiende organisaties en e-commerce merken van formaat. Shopify Plus biedt een hogere mate van flexibiliteit, extra functionaliteit (zoals B2B) en een uitgebreide API. Dit maakt Shopify Plus geschikt voor headless e-commerce, waarbij we een aparte frontend applicatie ontwikkelen met volledig vrijheid in design, gebruikerservaring en overige tooling. Binnen het Shopify Plus-abonnement valt de mogelijkheid voor het inrichten van 10 stores, bijvoorbeeld in andere talen.

Composable Commerce met Shopify Plus

Bij een Composable Commerce-strategie stel je het gewenste e-commerceplatform samen uit de beste tools en systemen die je wilt gebruiken. Deze tools zijn vaak SaaS-oplossingen en blinken uit in het doel waarvoor ze gecreëerd zijn, zoals Shopify, Contentful, Storyblok, HubSpot, SAP of Exact. Deze verschillende e-commerce-, CMS-, marketing-, ERP- of administratiesystemen koppelen we aan een headless frontend via API’s. Shopify Plus beschikt over zo’n API, waardoor het de rol van e-commerce systeem kan vervullen binnen een Composable Commerce-benadering.

Shopify kiezen als Nederlands merk of -organisatie

Shopify (Plus) is uitermate geschikt voor het realiseren van een succesvolle webshop gericht op de Nederlandse markt. Shopify Payments ondersteunt betaalmethoden zoals iDEAL en Klarna, en er zijn standaard Shopify-integraties van bijvoorbeeld Mollie, Adyen en MultiSafepay beschikbaar in de Shopify App Store. Shopify biedt veel flexibiliteit voor het inrichten van BTW-belastingberekeningen, standaardconfiguraties voor Europese landen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om af te ronden op factuurniveau of orderregelniveau. Shopify Nederland heeft een aantal Nederlandse vertegenwoordigers en supportmanagers, waarvan je gebruik kunt maken wanneer je kiest voor Shopify Plus.

De Shopify Plus Staff Accounts functionaliteit biedt de mogelijkheid om verschillende teamleden toegang te verlenen tot specifieke taken en verantwoordelijkheden binnen de Shopify plus webshop. De rechten van bijvoorbeeld klantenservicemedewerkers, salesvertegenwoordigers, financieel medewerkers en contentmanagers kunnen nauwkeurig worden ingesteld. Op deze manier is het mogelijk om te bepalen welke gebruikers pagina’s mogen bewerken, bestellingen kunnen inzien of toegang hebben tot rapportages. Dit bevordert een efficiënte taakverdeling en vermindert de kans op administratieve fouten.


E-commerce ambities realiseren?

Ik ben Machiel, Project Manager bij Reach Digital. Als je wilt brainstormen over een nieuw e-commerce project of behoefte hebt aan een frisse blik op de huidige strategie, dan denk ik graag met je mee!

Machiel Kreiken
Machiel Kreiken
Contact opnemen
of bel
071 744 0084

Technologie partners

Shopify
BigCommerce
Magento
Adobe
PostNL
DHL
DPD
UPS
GLS
Amasty
Paypal
Buckaroo
Visma
Mollie
Multisafepay
Adyen
Pay
Afterpay
Billink
Klarna
Ingenico
Braintree
Stripe
Riverty
Hypernode
Savvii
Exact
Sap
Paazl
Microsoft Dynamics 365
Netsuite
Channable
Vercel