Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in april?

E-commerce Web-App

Een Web App biedt de gebruikerservaring van een app, maar dan in de browser. We bieden dezelfde snelheid en kwaliteit, zonder dat bezoekers een app hoeven te installeren. We gebruiken next-gen technologie die specifiek ontworpen is om op enterprise niveau te schalen.

img

PWA technologie is ontworpen om op enterprise niveau te schalen.

Next-gen technologie

Web App's in de browser, zogenaamde Progressive Web Apps, zijn breed inzetbaar. Netflix, Paypal, Instagram en Facebook zijn PWA’s. De technologie van een Web App stelt ons in staat een veel betere, high-end, shoppingervaring te bieden. Bezoekers kunnen navigeren, filteren, vergelijken en zoeken met de snelheid die ze van native apps gewend zijn.

Web Apps voor ecommerce

De onderliggende technologie van Progressive Web Apps, biedt gestandaardiseerde oplossingen voor afbeelding optimalisatie, caching, lay-outstabiliteit een snelle interactie. We bouwen ecommerce web-apps op basis van GraphCommerce, een framework dat deze en andere relevante features biedt, specifiek voor ecommerce.

PWA voor Magento / Adobe Commerce

De Progressive Web app vervangt de frontend van Magento / Adobe Commerce. We bieden de volledige Magento featureset in een snellere interface, ontworpen volgens app design-patterns en best practices. Doordat de PWA technisch gesplitst is van het ecommercesysteem, hebben we veel meer vrijheid in design en flexibiliteit in functionaliteit.


Door PWA-technologie in te zetten voor webshops, bieden we een high-end shoppingervaring die echt aanvoelt als een app.
PWA specialist Reach Digital

Wat is een PWA

Met een PWA bieden we de functionaliteit van een webshop, met de gebruikerservaring van een app. De PWA webshop biedt een geoptimaliseerde, snelle user interface voor desktop en mobiel, ongeacht platform of type apparaat. Doordat de web-app losgekoppeld is van backend (headless ecommerce), hebben we grote vrijheid in het bouwen van de ultieme shoppingervaring voor de doelgroep.

Core web Vitals en SEO

Google beoordeelt websites op basis van de Core Web Vitals; criteria die de gebruikerservaring kwantificeren. Deze indicatoren (LCP, FID en CLS) - meten de laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit. De term Progressive Web App is tegelijkertijd met deze metrics geintroduceerd. De PWA technologie de we gebruiken, is specifiek ontwikkeld om deze Core Web Vitals score te kunnen optimaliseren. Sinds kort maken de Core Web Vitals deel uit van de ranking factor, wat impliceert dat een positieve score kan leiden tot een betere plaatsing in de zoekresultaten. We waarborgen dat de web-apps die we bouwen, bij prestatie-analyses het PWA-keurmerk laten zien. Dit garandeert dat Google de webshop erkent als PWA.

Industry standard technologie

We ontwikkelen ecommerce PWA’s op basis van React, een gestandaardiseerd framework dat ontwikkeld wordt door Meta. Bekende platformen zoals Facebook, Netflix, Paypal, Reddit, WhatsApp en Instagram zijn gebaseerd op React. React biedt technische best-practices voor fundamentele vraagstukken rondom snelheid, code optimalisatie, continuous development en modulairiteit van applicaties. We kunnen ons volledig concenteren op de requirements van het project, wat de snelheid van development en efficiëntie bevorderd.

De onderliggende technologie van de PWA biedt de mogelijkheid tot componentgebaseerde development. We bouwen zelfstandige, herbruikbare onderdelen (componenten) die we afzonderlijk kunnen testen. Meerdere componenten vormen een complexere interface, zoals bijvoorbeeld een storelocator of de winkelwagen. Componentgebaseerde softwaredevelopment draagt bij aan de kwaliteit van features en het optimaliseren van het developmentproces.

De onderliggende technologieen die we inzetten (React, Next.js), genieten een zeer hoge adoptiegraad binnen de softwareontwikkelingsindustrie. Bekende platformen zoals Facebook, Netflix, Paypal, Reddit, WhatsApp en Instagram zijn gebaseerd op React. Er is veel publieke informatie beschikbaar, een grote community en de technologieën zijn prominent aanwezig in het hedendaagse onderwijs. Hierdoor kunnen we in het ontwikkelingsproces profiteren van wereldwijde innovatie en kennis.


PWA biedt een betere gebruikerservaring dan een reguliere Magento frontend
Reach Digital realiseert Magento PWA

PWA technologie inzetten voor jouw organisatie?

Ik ben Paul, CTO bij Reach Digital. Als je op zoek bent naar dé manier om een next-generation klantervaring te realiseren, dan is Web-App technologie de oplossing. Ik sta klaar om met je mee te denken!

Paul Hachmang
Paul Hachmang
Contact opnemen
of bel
071 744 0084

Toekomstbestendigheid met Adobe Commerce (cloud)

De PWA is een onafhankelijke applicatie die met Magento communiceert via de API. Indien er interesse is om te upgraden van Magento Open Source naar Adobe Commerce, of andersom, dan is de inspanning beperkt tot backend werkzaamheden. De PWA front-end blijft onveranderd.

Cross-platform

Met PWA technologie bouwen we de gebruikerservaring van een app in de webbrowser, waardoor er compatibiliteit is met iOS, Android, Mac en Windows. We bieden een universele shopervaring zonder de noodzaak om platformspecifieke native apps te ontwikkelen. Dit bespaart developmentbudget. De web-app is responsive en werkt optimaal voor mobiele gebruikers en desktop gebruikers. Het is mogelijk om de PWA te publiceren in de App Store en op Google Play (store), om zo een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Schaalbare serverless hosting architectuur

De progressive web app is een relatief lichte, zelfstandige applicatie die draait op een geoptimaliseerde hostinginfrastructuur. Deze serverless hosting schaalt afhankelijk van het huidige verkeer, waardoor een PWA zich goed leent voor webshops met piekbelasting en drukke momenten.

Magento updates bevatten vaak breaking-changes met betrekking tot de front-end, zeker als deze veel maakwerk bevat. Met een vervangende PWA storefront voor Magento / Adobe Commerce, wordt toekomstige upgrade inspanning beperkt tot de backend.

React, de technologie die we gebruiken voor het bouwen van PWA’s, is specifiek ontwikkeld voor continues development: een belangrijke eigenschap voor projectontwikkeling op enterprise niveau. Een onderdeel hiervan is modulairiteit, waardoor we nieuwe functionaliteit kunnen toevoegen met oplossingen uit de community. Dit kunnen bijvoorbeeld high-level features zijn (google maps integratie), of een integratie met een extern systeem.