Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in april?

Webshop snelheid optimalisatie

De snelheid van een webshop heeft impact op de gebruikerservaring: sneller is beter. Met next-gen technologie, geavanceerde tools en meer 10 jaar ervaring in webshop ontwikkeling, maximaliseren we de performance van nieuwe en bestaande webshops.

img

Snelheid optimalisatie van een webshop is de sleutel tot een goede gebruikerservaring

Specialist webshop snelheid optimaliseren

Een snelle Magento of Adobe Commerce webshop realiseren vereist expertise en ervaring. Door de complexiteit deze systemen ervaren webshops regelmatig snelheidsproblemen of worden ze na verloop van tijd trager. Reach Digital is gespecialiseerd in webshop snelheid optimalisatie en het uitvoeren van performance audits. We monitoren niet alleen proactief de prestaties voor onze bestaande klanten, maar zijn ook beschikbaar voor nieuwe cliënten om optimalisatiemogelijkheden te identificeren en te implementeren.

Technische performance-audit

Voor het identificeren van optimalisatiemogelijkheden, starten we met een nauwgezette performance-audit. Deze omvat een technische benchmark om prestatieproblemen te identificeren en oplossingsstrategieën te bepalen. Na de audit leveren we een gedetailleerd rapport met onze bevindingen en aanbevelingen. We richten ons hierbij op diverse aspecten zoals codeoptimalisatie, mediaverkleining, databaseverbetering, module- en pluginoptimalisatie, cachingvalidatie en JavaScript bundeling.

Optimalisatie Magento snelheid; hosting en serverconfiguratie

Een belangrijk onderdeel van ons optimalisatieproces is een grondige analyse van de serverconfiguratie. We onderzoeken onder andere of de cachingmethoden van Magento / Adobe Commerce effectief zijn geïmplementeerd, de hardwarespecificaties toereikend zijn, en of de softwareversies actueel zijn. Afhankelijk van de bevindingen, kiezen we de meest passende oplossing t.b.v. magento performance. Dit kan variëren van codeoptimalisatie, het opschonen van modules en plugins, het aanbevelingen voor aanpassingen bij de huidige hostingprovider tot het adviseren van een overstap naar een andere hostingpartner.


Reach Digital is Adobe Commerce specialist gespecialiseerd in webshop snelheid optimalisatie en -audits
Magento Webshop laten ontwikkelen door Reach Digital

Met Reach Digital sparren geeft altijd vertrouwen in een goede oplossing. Ondanks vaak strakke deadlines zijn we er altijd in geslaagd nieuwe externe partijen te koppelen, systemen in gebruik te nemen of wensen te realiseren.

— Guus Bakker, Opposuits

Versnellen van product imports en koppelingen

Webshops importeren vaak productgegevens van leveranciers of synchroniseren gegevens met externe systemen. Dit importproces, wat in veel gevallen een PHP-proces betreft, belast de CPU van de server en kan zo de webshopsnelheid beïnvloeden. We optimaliseren deze processen door de gebruikte technieken en importdata te analyseren en te verbeteren, wat in veel gevallen leidt tot verbetering van de snelheid die bezoekers ervaren. Wanneer we constateren dat de kwaliteit van de gebruikte importtechniek ver ondermaats is, kan het advies zijn om het importproces te herbouwen.

Frontend performance optimalisatie

Uit de performance-audit kan blijken dat de grootste optimalisatiekansen in de frontend liggen. Dit kan zich manifesteren in symptomen zoals elementen die onverwachts verschuiven op de pagina, pagina’s die niet correct laden, of trage prestaties op zowel mobiele als desktopapparaten. Optimalisatiekansen betreffen het verkleinen van JavaScript- en CSS-bestanden, het toepassen van gzip-compressie op PHP, het correct instellen van cacheheaders, het verminderen van JavaScript, het verwijderen van 404-fouten, het implementeren van een Content Delivery Network (CDN), het asynchroon laden van sociale media feeds, en het cachen van individuele pagina-elementen. Deze gecombineerde verbeteringen leiden tot een significant versnelde gebruikerservaring op zowel desktop- als mobiele platforms.

Redis, net als Memcached, dient als een serveroptimalisatie door caching, maar het slaat deze cache op de harde schijf van de server op. Beide systemen zijn ontworpen om de belasting op de database te verminderen. Het cruciale verschil is dat Redis persistent is, wat betekent dat de caches beschikbaar blijven zelfs als de server of database uitvalt. Afhankelijk van het aantal cachehits, kunnen we door het implementeren van Redis de laadtijden van een trage webshop met ongeveer 25% verminderen.

Varnish, een reverse proxy, optimaliseertwebshops door bezochte pagina‘s te cachen en deze snel aan volgende bezoekers te tonen zonder herinitialisatie van de applicatie. We hebben Varnish-implementaties gerealiseerd, waarbij pagina-laadtijden (TTFB) werden teruggebracht tot slechts 100ms. Een uitdaging hierbij is het managen van bezoekersspecifieke data, zoals de winkelwagen. Dit wordt opgelost met Edge Side Includes (ESI), die de applicatie alleen raadplegen voor persoonlijke, sessiegebonden informatie.


Adobe (Magento) Commerce biedt core functionaliteit waarmee we een internationaal georienteerd ecommerce platform realiseren.
Magento Webshop specialist Reach Digital

Wat is webshop snelheid optimalisatie?

Webshop snelheidsoptimalisatie is een proces waarbij verschillende technieken en strategieën worden toegepast om de snelheid en prestaties van een e-commerce website of webshop te verbeteren. Het doel van webshop performance optimalisatie is om de laadtijden van webpagina’s te verminderen en de algehele gebruikerservaring te verbeteren. Performance optimalisatie met als doel een snelle webshop betreft onder andere; pagina laadtijd, caching, afbeeldingoptimalisatie en serveroptimalisatie.

Kortere pagina laadtijden met PWA technologie

Een grote stap in snelheid en gebruikerservaring kan gemaakt worden door de frontend te (her)bouwen als Progressive Web App. Met een PWA ontwerpen en bouwen we de functionaliteit van een snelle webshop, met de gebruikerservaring van een app. Doordat gebruikers na het bezoeken van de eerste pagina zich ‘binnen de app bevinden’ zijn opvolgende pagina’s die ze bezoeken aanzienlijk sneller. Deze zogenaamde soft navigations, in combinatie met andere optimalisaties die deze technologie biedt, bieden een uitzonderlijk snelle gebruikerservaring, zowel op desktop als mobiele apparaten.

Headless e-commerce verbetert performance

Een toekomstgerichte oplossing voor het verbeteren van snelheid en schaalbaarheid is de transitie naar headless e-commerce. Deze technische strategie houdt in dat de frontend, ontwikkeld met geavanceerde frontend-technologieën, wordt losgekoppeld van de backend systemen zoals Magento of Adobe Commerce. De autonome frontend communiceert via API‘s met externe systemen, waarbij de belasting van de backend de snelheid niet beïnvloedt. Bij het ontwikkelen van deze headless frontends gebruiken we moderne technologieën die gestandaardiseerde oplossingen bieden voor beeldoptimalisatie, caching, layoutstabiliteit en snelle interactie.

Full Page Caching (FPC) verhoogt de snelheid van webshops door het cachen van pagina-aanvragen. Bij een volgend bezoek wordt de pagina vanuit de servercache geladen, waardoor de applicatie niet opnieuw geïnitialiseerd hoeft te worden. Dit proces verkort de laadtijden aanzienlijk, vermindert de TTFB (Time to First Byte) en maakt trage webshops merkbaar sneller.

Aan de slag met snelheid optimalisatie?

Ik ben Tim, Lead Architect bij Reach Digital. Ervaar je performance problemen, of is Magento traag? Neem gerust contact op, ik help je graag verder.

Tim Hofman
Tim Hofman
Contact opnemen
of bel
071 744 0084

Technologie partners

Shopify
BigCommerce
Magento
Adobe
PostNL
DHL
DPD
UPS
GLS
Amasty
Paypal
Buckaroo
Visma
Mollie
Multisafepay
Adyen
Pay
Afterpay
Billink
Klarna
Ingenico
Braintree
Stripe
Riverty
Hypernode
Savvii
Exact
Sap
Paazl
Microsoft Dynamics 365
Netsuite
Channable
Vercel