Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in april?

DA Drogist

Innovatieve, headless webshop voor de grootste drogisterij franchise van Nederland


DA — De grootste drogisterij franchise van Nederland
Innovatieve, headless webshop voor de grootste drogisterij franchise van Nederland
  • Component library design
  • Component development
  • API Architecture
  • Front-end development
  • Front-end architecture
  • CMS integration
  • Accessability
  • SEO
DA Magento webshop development portfolio case door Reach Digital
Introductie

Al bijna een decennium is Reach Digital de e-commercepartner van DA. Na de overname van DA door Mosadex, ontwikkelde het moederbedrijf een gecentraliseerde e-commerce-backend voor haar volledige merkportfolio. Om de visie van DA te realiseren - synergie tussen winkels, de actiefolder en online - schakelde de succesvolle franchiseformule Reach Digital in.


Reach Digital — DA Drogist
User experience

Eenvoudiger navigeren

Om de winkelinrichting beter te weerspiegelen, herstructureerde het contentteam de productcategorisering. Met het uitvouwende menu kunnen bezoekers tot 3 niveau’s diep deze structuur verkennen. Verdere verfijning kan door de filters te gebruiken, of de subcategorie buttons op de pagina te gebruiken.


Magento Open Source project voor DA Drogist

Composable commerce

Voordelig shoppen met retailacties online

De grootste uitdaging in e-commerce gaat altijd over datacommunicatie tussen systemen. Retailacties zoals ’1+1 gratis’ zijn in de externe backend opgeslagen. Door de Magento API uit te breiden, kunnen we deze acties nu in de catalogus en het afrekenprocdes tonen. We visualiseren de acties precies zoals in de actiefolder voor maximale herkenning.


Foto van een DA winkel. Klant wordt geholpen door winkelmedewerker.

User experience

Altijd dichtbij met de eenvoudige winkelzoeker

De nieuwe winkelzoeker helpt gebruikers snel de dichtstbijzijnde DA-winkel te vinden. Zoeken kan op postcode of stad, met filters voor services als pasfoto’s. Winkels verschijnen met openingstijden op de kaart en kunnen als ophaalpunt voor bestellingen gekozen worden. Elke winkel beschikt over een unieke pagina waarop de eigenaar zijn of haar verhaal vertelt.Composable Commerce

De nieuwe webshop realiseerden we als een headless (een losstaande) applicatie. Alle datacommunicatie tussen de webshop en externe systemen verloopt via de API, waardoor er geen technische afhankelijkheid is. Door het gebruik van moderne, gestandaardiseerde technologie is het platform snel, uitbreidbaar en biedt het de gebruikerservaring van een app.


Geintegreerde content marketing

Het DA marketingteam ontwikkelde een nieuw formaat voor korte, activerende artikelen binnen de shopervaring, te vinden op de home- en categoriepagina’s. Het contentteam beheert deze via een headless CMS en kan deze pagina’s samenstellen uit tekst, foto’s en productaanbevelingen.

Scrum Adobe Commerce webshop ontwikkeling door Reach Digital voor DA

DA Drogist ontwikkelpartij en webshop bureau Reach Digital

Order flow

Verkoop van medische producten

De verkoop van medische producten volgt strikte regelgeving; daarom zijn gebruiksaanwijzingen zichtbaar en bijsluiters te downloaden bij de producten. Klanten krijgen een adviesnotificatie bij het toevoegen aan de winkelwagen en een leeftijdsverificatie tijdens het afrekenen.