Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in april?

Verdouw

Composable commerce voor één van Nederlands grootste bouw leveranciers


Verdouw — Bouwproducten voor de professionele bouwsector
Composable commerce voor één van Nederlands grootste bouw leveranciers
  • UX design
  • User interface design
  • Component styleguide
  • Platform architecture
  • Front-end PWA development
  • Magento back-end development
  • API development
  • Accessability
  • Search Engine Optimization
Verdouw B2B webshop portfolio case van Reach Digital

Introductie

Verdouw heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt. In Reach Digital vonden ze een partner die hen kon helpen om deze trend ook online door te zetten. Samen ontwikkelden we een compleet nieuw, headless, ecommerce platform dat de zakelijke klant eenvoudig laat navigeren en bestellen. Ontworpen als een app, in de nieuwe huisstijl, laten we bestaande en nieuwe klanten kennismaken met het vernieuwde Verdouw.


Reach Digital — Verdouw
Technologie

Headless webshop

Verdouw is door hun persoonlijke klantrelatie echt onderscheidend. Een centrale rol wordt vervuld voor het maatwerk ERP, waarin alle data is opgeslagen. Het nieuwe ecommerce platform sluit naadloos aan op deze bestaande technische architectuur. De frontend is headless; alle data wordt via APIs tussen webshop en ERP gecommuniceerd.

Maatwerk ERP integratie voor B2B webshop Verdouw

Migratie

Zorgvuldig Gemigreerd

Het marketingteam van Verdouw richtte de nieuwe navigatiestructuur optimaal in. De nieuwe url’s weken af van de oude, geïndexeerde urls — een bekend fenomeen is bij replatforming. We brachten de oude url indexering in kaart en verwezen alle urls door naar de juiste, nieuwe pagina’s. Zo lanceerden we het nieuwe platform met minimale impact op bestaande ranking.


Data

Klantspecifieke prijzen

Als resultaat van de headless strategie is koppelen met verschillende systemen vereenvoudigd. Bijvoorbeeld klantspecifieke prijzen: die worden bij het bezoeken van een pagina live uit het ERP worden opgehaald. Er is minder technische verweving — en daarmee complexe afhankelijkheid.


Headless ecommerce voor leverancier in de bouw Verdouw

Gebruikerservaring

Aflevermoment naar keuze

In de bouw zijn zendingen van bouwmaterialen groot van volume. Die staan snel in de weg. We maakten het mogelijk om aan te geven op welke datum een bestelling geleverd moet worden. Deze informatie wordt doorgestuurd naar het ERP en gebruikt om de route van chauffeurs te plannen.


Reach Digital — Verdouw
Composable commerce

De oplossing voor Verdouw is composable commerce: gebruik maken van de beste individuele systemen, gekoppeld met minimale data. Als er vanuit logistiek, planning of marketing wordt gekeken naar nieuwe tools, dan is koppelen eenvoudig. Verdouw kan blijven veranderen en optimaliseren, met een snelle time-to-market.


Composabe commerce Magento / Adobe Commerce

Voor de zakelijke gebruiker

In samenwerking met Verdouw onderzochten we de wensen van de zakelijke gebruiker. Snel kunnen navigeren, samenstellen van een ‘bestellijst’ en bestellen op rekening bleken belangrijk. Zo opent de navigatie op desktop bij mouse over en op mobiel bij onclick. De categoriepagina’s tonen we in lijstvorm: alle beschikbare maten van een product zijn direct zichtbaar met specificaties. Je kunt ze met één klik aan de winkelwagen toevoegen.

B2B webshop geoptimaliseerd voor zakelijke gebruikers

Optimalisatie

Perfect indexeerbaar

Bij het vervangen van een 20 jaar oude website, is behouden van vindbaarheid belangrijk. Door de implementatie van Next.js, zorgen we er voor dat pagina’s van de web app worden gepre-build. De laadsnelheid van pagina’s is daardoor razendsnel en zoekmachines kunnen alle pagina’s lezen en dus indexeren.

Magento webshop lanceren op gecontroleerde wijze