Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in juni?

Adobe Commerce B2B v1.4.0 nu beschikbaar

Adobe Commerce B2B v1.4.0

De nieuwe versie van Adobe Commerce B2B, de versie van Adobe Commerce / Magento gericht op de zakelijke markt, is nu beschikbaar. Deze point-release (v1.3.0 komt uit 2020) bevat met name optimalisaties van het offerte onderhandelings-proces tussen sales medewerker en klant.


14 juni 2023
Auteur: Tim Hofman
2 minuten leestijd

Er zijn een fixes doorgevoerd die een B2B webshop net weer wat stabieler maken. Versie 1.4.0 is compatible met Adobe Commerce kwartaalrelease 2.4.7, nu nog in beta.

Sales medewerkers kunnen offerte initiëren

Klantenservice kan nu nu rechtstreeks vanuit de quote en customer grids in het Adminpanel een offerte initiëren voor een zakelijke klant. Dit versnelt en vereenvoudigt het offerteproces. Als een klant geen bestelling heeft geïnitieerd, kan de sales medewerker snel een offerte aanmaken en het onderhandelingsproces starten. Voorheen konden offertes alleen door de klant worden aangemaakt of door een klantenservice medewerker die als de klant was ingelogd.

Kortingen en onderhandelingen per offerte regel

Binnen een offerte kunnen zakelijke klanten en sales medewerkers nu op regelniveau onderhandelen, kortingen toepassen en opmerkingen uitwisselen. Het aanmaken en bijwerken van opmerkingen wordt opgenomen in de geschiedenis van de regel en offerte, zodat de communicatie wordt vastgelegd.

Verbeterd detailoverzicht van offertes

Klantenservice en B2B klanten kunnen nu items toevoegen aan een offerte via SKU of uit de productcatalogus. Daarnaast kunnen ze opmerkingen toevoegen of bewerken, kortingen op regels toepassen en direct toegang krijgen tot de productconfiguratie vanaf de offertedetailpagina.

Bugfixes en optimalisaties

  • Adobe Commerce toont nu correcte details tijdens de betaling bij het gebruik van PO’s (Purchase Orders) in combinatie met een virtuele offerte gemaakt met PayPal. Eerder werden totalen als nul weergegeven.
  • Validatiefouten treden niet meer op bij het opslaan van een bedrijf met een kredietlimiet hoger dan een waarde van 999. Voorheen zorgde een komma voor een validatiefout.
  • Het geselecteerde verzendadres blijft nu ongewijzigd bij het plaatsen van een bestelling met een offerte met status ‘onderhandelbaar’.
  • In de store configuration voor B2B features, is het veld ‘Enable Shared Catalog direct products price assigning’ nu standaard uigeschakeld en verborgen als de ‘Enable Company’ instelling of ‘Enable Shared Catalog’ op ‘Nee’ staat. Dit voorkomt dat er direct prijzen worden gekoppeld aan producten bij het inschakelen van deze instellingen.
  • Bij het aanmaken van een bedrijfsaccount wordt nu het e-mailadres gevalideerd voordat de registratie wordt verwerkt.
  • Product SKUs met dubbele aanhalingstekens veroorzaken geen fouten meer in het adminpanel.
  • De Varnish-configuratie is bijgewerkt om te voorkomen dat gastgebruikers gegevens van andere klantgroepen zien.

Deze nieuwe B2B versie is backwards compatible met Adobe Commerce versie 2.4.0 en hoger, maar we adviseren deze upgrade te gebruiken met de laatste stabiele versie (2.4.6, februari 2023).

Meer weten over dit onderwerp, of reageren?
Tim  Hofman
Tim Hofman
071 744 0084
tim@reachdigital.nl
contactformulier