Logo

Nederlandse vertalingen voor Magento 2 (Magento-2-nl)

magento2-nl_NL is een module voor Magento 2 waarmee alle tekstregels van een Magento 2 webshop, zowel de voorkant als het adminpanel, worden getoond in het Nederlands. De module is gebouwd en wordt onderhouden door Reach Digital, Magento webshop design- en ontwikkelbureau. Wij gebruiken deze module voor onze eigen klanten.

De voordelen van magento2-nl_NL op een rij:

  • Volledige, correcte Nederlandse vertalingen voor Magento Community en Enterprise Edition, geschikt voor Magento versies 2.0.x, 2.1, 2.2.1, 2.2.x
  • Wekelijks (of in ieder geval; zeer regelmatig) nieuwe updates en verbeteringen, voortkomend uit praktijksituaties en echte klanten en webshops
  • Eenvoudig zelf aan bij te dragen door suggesties voor verbeteringen in te voeren via de interface van Crowdin. Niet langer .CSV bestandjes mailen.
  • Bevat met zorg vertaalde Admin Panel vertalingen voor eenvoudig gebruik van de Magento backend (waardoor er minder supportvragen over het gebruik van Magento zullen ontstaan).
  • Te verkrijgen via de Magento marketplace en te downloaden (en eenvoudig te updaten) via Composer
  • Open Source, centraal beheerd en vrij om aan bij te dragen

Downloaden via de Magento Marketplace: Magento Marketplace

Download via Github: Github pagina

Bijdragen via Crowdin: Crowdin

Download via Packagist:

composer require honl/magento2-nl-nl

Screenshots Nederlandse Magento 2 vertalingen adminpanel en frontend

magento2-nl_NL is een samen met de community ontwikkelde, correcte Nederlandse vertaling voor Magento 2, inclusief e-mailvertalingen. De vertalingen dekken de volledige standaard front end (voorkant) van Magento Community en Enterprise Edition en bevatten uitgebreide, met zorg vertaalde admin (back end) vertalingen voor eenvoudig gebruik van de Magento backend.

Belang van een Nederlandstalige webshop

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat het online communiceren in de moedertaal van een klant gunstig is voor de omzet van de webshop. Zo is er aangetoond door CSA research dat van 3000 ondervraagden, 60% zelden of nooit iets koopt bij Engelstalige webshops. Ook een studie van Harvard Business Review laat zien dat driekwart van de consumenten aangeeft een voorkeur te hebben voor webshops in de eigen taal en dat 56.2% informatie in hun moedertaal zelfs belangrijker vindt dan prijs.

Naast de taal kunnen ook spelling- en grammaticafouten in een webshop een grote deuk in het vertrouwen van de klant achterlaten. Er is aangetoond dat grove fouten er zelfs voor kunnen zorgen dat de helft van de klanten afhaakt tijdens het koopproces. Het is niet voor niets dat spelling- en grammaticafouten vaak worden aangeduid als mogelijke aanwijzing dat men met een frauduleuze webshop te maken heeft.

Een aantal jaar terug heeft Reach Digital een actief beheerd Nederlandse Open Source vertaling (language pack) voor Magento 1 ontwikkeld. Wij hebben veel developers en bedrijven blij mogen maken met deze vertalingen en het language pack is over de jaren enorm populair geworden in de Magento community.

Dit is de reden dat we besloten om voor Magento 2 ook een vertaalpakket te ontwikkelen.

Bijdragen aan deze module

Reach Digital is fan van Open Source. Hoe beter deze vertalingen, hoe beter we de Nederlandse Magento Community kunnen ondersteunen in het opleveren van kwalitatieve webshops. Bijdragen aan deze vertalingen worden dan ook zeer gewaardeerd.

De github repository van deze module bevat de meest recente vertalingen van Crowdin. Door via Composer magento2-nl_NL te updaten, haal je dus eenvoudig de meest up to date vertalingen binnen. Als je zelf een suggestie wilt doen in een vertaling, dan kan dit eenvoudig via de interface van Crowdin.

Een nederlandstalige webshop laten bouwen door Reach Digital

Enthousiast geworden over deze nederlandse vertalingen en benieuwd wat wij nog meer bieden qua webshop ontwikkeling? Reach Digital heeft 10 jaar ervaring, is officieel partner van Magento en heeft een ervaren team gecertificeerde programmeurs. Neem contact met ons op voor vragen of meer informatie.

Op zoek naar een Magento webshop specialist?

We komen graag met je in gesprek. Direct een Magento webshop project opstarten?