Logo
27 juni 2016
Door Cedrique Geense

Wat is nieuw in Magento 2.1 Enterprise en Community

Het is zover, versie 2.1(.0) van Magento 2 is uit en brengt zoals altijd een aantal bugfixes ook een aantal nieuwe functionaliteiten met zich mee.Voor Magento 2 is de ambitie door het bedrijf uitgesproken om met hogere regelmaat nieuwe releases te doen en wordt er beter geluisterd naar de community. Zo staan er inmiddels al zo'n 1400 bugs open, wat een goed signaal is dat Magento 2 door steeds meer bedrijven wordt ingezet voor de praktijk. Ook onze eigen developers hebben inmiddels 19 corebugs gevonden.

Wij zetten de belangrijkste nieuwe features van de Magento 2.1 hier op een rij, zowel voor de Enterprise als Community editie:

Content staging en preview (Magento Enterprise)

Één van de grootste veranderingen in de Magento Enterprise 2.1 versie is de content staging en preview functionaliteit. Zo kan nu eenvoudig verschillende soorten content zoals productupdates, categorie-updates of promoties worden gestaged, gepreviewed en worden ingepland.

Om een goed overzicht te houden van de ingeplande updates is er een nieuw gebruiksvriendelijk timeline dashboard die in één oogopslag een overview geeft van de ingeplande updates. Zo kunnen verkopers en medewerkers eenvoudig campagnes coördineren en structureel overzicht krijgen om verkoop te maximaliseren. Updates vanaf de tijdlijn worden automatisch gepubliceerd en verwijderd op de ingestelde tijden.

Elasticsearch (Magento Enterprise)

Zoals al eerder aangekondigd was, is de oorspronkelijke SOLR zoektechnologie nu in Magento 2.1 Enterprise Edition vervangen door het Elasticsearch. Het is gemakkelijk op te zetten, kan grote catalogussen aan en schaalt zonder problemen mee met een groeiend zoekvolume. Daarnaast ondersteunt het out-of-the-box 33 talen, waaronder een 1:1 vertaling van Nederlands. En kunnen verkopers of medewerkers zoekwoordsynoniemen en stopwoorden instellen en prioriteiten toewijzen aan specifieke woorden voor zo relevant mogelijke zoekresultaten.

Conversie verhogende PayPal verbeteringen (Magento Enterprise & Magento Community)

In de 2.1 versie van zowel de Community als de Enterprise editie zitten vernieuwingen in de PayPal checkout. Zo kan nu veilig credit-card informatie worden opgeslagen met PayPal Saved Credit Cards zodat klanten heel eenvoudig herhaalbestellingen kunnen doen zonder opnieuw hun gegevens in te hoeven voeren. Wat ook nieuw is, is de PayPal in-context checkout, waarmee klanten bij het afrekenen van het product niet de website hoeven te verlaten en het afrekenproces nog iets korter wordt.

Versimpelde PCI compliance (Magento Enterprise & Magento Community)

Ook PCI compliance wordt versimpelt in de 2.1 versie van Magento Enterprise en Community. De door braintree gehoste velden verzamelen op een veilige manier gevoelige betaalinformatie in de checkout zodat verkopers in aanmerking komen voor de meeste eenvoudige PCI compliance eisen. Verkopers houden wel de volledige controle over de stijl en de layout van de checkout omdat Braintree creditcard informatie verzamelt aan de hand van kleine, transparante iframes die individuele betaalvelden vervangen.

Verbeterde management interfaces (Magento Enterprise & Magento Community)

Binnen het Magento admin panel zijn er een aantal vernieuwingen aangebracht die werkzaamheden efficiënter zullen maken. Zo zijn de processen voor het creëren van nieuwe producten, content of categorieën opnieuw ontworpen om sneller en makkelijker te werken. Ook gaat het zoeken naar informatie zoals klant- en orderinformatie in de admin sneller door een geheel nieuwe admin zoekfunctie en kunnen zoeksynoniemen eenvoudiger ingesteld worden op meerdere webshops tegelijkertijd. Het is duidelijk dat vanuit Magento extra focus wordt gelegd op mobiele user experience van gebruikers.

Over het geheel is de update naar versie 2.1 van Magento Enterprise en Magento Community een update vol met nieuwe features die zijn ontworpen voor een betere performance door bijvoorbeeld de implementatie van Elasticsearch, maar vooral om het de verkoper en de medewerker makkelijker te maken om nieuwe klantervaringen neer te zetten met behulp van verbeterde interfaces en content staging en preview. Bent u als verkoper of retailer zelf aan het overwegen om de stap naar Magento 2.1 te nemen en heeft u hulp nodig of gewoon een vraag? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

27 juni 2016
Door Cedrique Geense

Op zoek naar een Magento webshop specialist?

We komen graag met je in gesprek. Direct een Magento webshop project opstarten?