Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in juni?

Nu beschikbaar: ‘Inloggen via bol.com’ Magento 2 module


18 november 2019
Auteur: Erwin Otten
2 minuten leestijd

Magento specialist Reach Digital bouwt in opdracht van bol.com aan een social login functionaliteit voor bol.com partners, genaamd ‘Inloggen via bol.com’.

De module maakt onderdeel uit van een pilot gericht op innovatie rondom het bol.com partnerplatform en de nieuwe bol.com Retailer API (v3).

inloggen-via-bol.com-button.png

inloggen-via-bol.com-login.png

Gemak voor bol.com klanten

Met ‘inloggen via bol.com’ is het voor webwinkels die aangesloten zijn als bol.com partner, mogelijk om klanten zich in het afrekenproces eenvoudig te laten registreren met hun bol.com gegevens.

inloggen-via-bol.com-toestemming-verlenen.png

De naam, het e-mailadres en de standaard factuur- en verzendgegevens van bezoekers die een bestelling willen plaatsen, worden opgehaald uit hun bol.com account. Dit maakt bestellen nog sneller. De klant hoeft slechts nog een verzend- en betaalmethode te kiezen om de bestelling te plaatsen.

Vertrouwen

De functionaliteit biedt partners een manier om het bestelproces voor hun klanten te vereenvoudigen, maar ook om te communiceren dat een webshop een vertrouwde bol.com partner is. Dit valideert de betrouwbaarheid van hun dienstverlening naar de consument, wat potentieel de conversie kan verbeteren.

Aan gebruik van de functionaliteit zijn geen kosten verbonden. De module faciliteert het registratieproces, maar de bestelling wordt verder op de reguliere manier geregistreerd. Net als bij reguliere bestellingen hebben webwinkel-eigenaren dan ook volledig inzicht in de gegevens die gebruikt zijn voor het plaatsen van de bestelling.

Release en planning

‘Inloggen via bol.com’ is op dit moment een gesloten pilot voor geselecteerde partners die actief verkopen via bol.com. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een een e-mail te sturen naar inloggen@bol.com.

De module is beschikbaar via composer. Installatie instructies zijn te vinden op het bol.com partner platform. Om de module te kunnen activeren moeten partners toegelaten zijn tot de pilot.

Bij een succesvolle pilot wordt de module in de toekomst mogelijk ook via de Magento marketplace aangeboden.

Inloggen via bol.com is een losstaande module en kan los van - of samen met - de Magento 2 bol.com module worden geïnstalleerd.

Meer weten over dit onderwerp, of reageren?
Erwin Otten
Erwin Otten
071 744 0084
erwin@reachdigital.nl
contactformulier