Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in juni?

Magento 2.4.0 beschikbaar

Magento 2.4.0

28 juli 2020
Auteur: Paul Hachmang
3 minuten leestijd

Magento 2.4.0 is sinds deze week officieel beschikbaar om te downloaden en te installeren. Hierin zijn weer een aantal fundamentele wijzigingen aangebracht.

Eén van de belangrijkste, aangestipt door Magento zelf is het verwijderen van de core-functionaliteit van Authorize.Net en Braintree payments (beide verantwoordelijk voor betalingen met creditcard en Paypal). Ontwikkelaars van een Magento 2 webshop dienen hiervoor over te stappen op een officiële extensie uit de Marketplace.

Ook enkel beschikbaar als security-patch

Zoals we gewend waren bij de vorige Magento releases is het ook bij deze versie weer mogelijk om enkel de security fixes door te voeren (Magento 2.3.5-p2), zonder alle functionele wijzigingen. Dit kan van pas komen als er door bijvoorbeeld gebrek aan tijd of budget geen ruimte is om een volledige upgrade uit te voeren.

Alle hotfixes die tussen deze en de vorige Magento update (2.3.4) patch zijn uitgekomen zitten hierbij inbegrepen.

Wordt ervoor gekozen bij deze release enkel een security-patch te installeren, dan is het ook mogelijk om komend kwartaal in één keer te upgraden naar de dan nieuwste Magento versie.

Verbeteringen in de beveiliging

 • In totaal zijn meer dan 30 beveiligings issues opgepakt binnen deze release. De meest uitspringende van allemaal is het voor nu verplicht maken van twee-factor authenticatie (2FA) in de Magento Admin. Wanneer beheerders opnieuw inloggen in de webshop moeten deze stappen verplicht worden doorlopen. In de voorgaande versies was het nog mogelijk hierin zelf een keuze te maken en deze uit te schakelen.
 • Magento Commerce Cloud heeft nu ook de mogelijkheid om Multi-factor authentictie (MFA) te activeren voor SSH-toegang tot cloud omgevingen.

Wijzigingen binnen het platform

 • Belangrijk om rekening mee te houden is dat Magento bij deze versie is gestopt met de ondersteuning van PHP 7.1 en 7.2. De laatste PHP versie is 7.4 en het is dus aan te raden ook snel de webserver naar deze versie te upgraden.
 • De MySQL-zoekmachine is volledig verwijderd en vervangen door Elasticsearch 7.6. Oudere versies (5 en 6) worden niet langer ondersteund. Belangrijk: Elasticsearch ondersteund nu ook het zoeken op gedeeltelijke woorden voor productnamen en SKU’s.
 • MariaDB 10.4 is beschikbaar. 10.2 verkrijgt nog wel updates maar er wordt aangeraden te upgraden voor verbeterde prestaties en beschikbaarheid. 10.0 en 10.1 ontvangen geen ondersteuning meer.
 • De gebundelde Signifyd-fraudebescherming kernfunctie is verwijderd. Er wordt aanbevolen over te stappen naar de officiële Magento Signifyd extensie.
 • Magento 2.4.0 heeft geen installatie wizard meer. Installeren is enkel mogelijk met behulp van de CLI.
 • Er is een nieuwe UI geïntroduceerd voor Magento media-items (afbeeldingen, documenten, enz). Welke nu sneller doorzoek-, filter- en sorteerbaar is. Let hierbij op huidige modules die wijzigingen hebben aangebracht in de oude interface om conflicten te voorkomen.

Performance

Ook deze versie bevat weer de nodige verbeteringen die van Magento een nog completer, sneller, en betrouwbaarder systeem maken:

 • Bij het uitvoeren van een zoekopdracht naar Redis is de netwerk gegevensoverdracht tussen Magento en Redis afgenomen, wat resulteert in een mindere belasting van de CPU.
 • Lazy-loading is beschikbaar voor het laden van productafbeeldingen wat en webshop aanzienlijk sneller maakt voor interactie. Dit kan worden geconfigureerd in de Thema configuratie.
 • Diverse prestatieverbeteringen bij add-to-cart voor snelle bestellingen.

Magento Inventory verbeteringen

 • In-store delivery method: Mogelijkheid om een afhaallocatie te selecteren in het afrekenproces.
 • Bundle product support for multi source mode: Hiermee worden producttypen ondersteund door MSI.
 • Asynchronous stock re-indexing: Mogelijkheid om voorraden asynchroon te indexeren voor verbeterde performance onder hoge serverbelasting.

GraphQL verbeteringen

Ook GraphQL kent een aantal nieuwe functies:

 • pickupLocations query voor het ophalen in een fysieke winkel.
 • reorderItems voor het snel opnieuw bestellen van een eerder geplaatste bestelling.
 • categories query geeft een lijst met categorieën waarop wordt gezocht, inclusief paginering.

100 optimalisaties, 30 security fixes

Naast bovenstaande hoogtepunten, zijn ook deze release veel kleine optimalisaties en verbeteringen doorgevoerd. Ze zijn te lezen in de volledige releasenotes (Engels) op de Magento developer documentatie pagina:

https://devdocs.magento.com/guides/v2.4/release-notes/release-notes-2-4-0-open-source.html

https://devdocs.magento.com/guides/v2.4/inventory/release-notes.html#v120

Meer weten over dit onderwerp, of reageren?
Paul Hachmang
Paul Hachmang
071 744 0084
paul@reachdigital.nl
contactformulier