Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in juni?

Reach Digital bouwt Magento 2 bol.com module


28 december 2018
Laatst gewijzigd: 31 januari 2019
Auteur: Erwin Otten
3 minuten leestijd
[Update] 18-04-2019: De bol.com Magento 2 module is vanaf vandaag beschikbaar. Lees meer

Reach Digital bouwt in opdracht van bol.com de officiële Magento 2 bol.com module.

Met de module is het voor webwinkels mogelijk om het productassortiment eenvoudig aan te bieden op www.bol.com. Webwinkeleigenaren kunnen van hun artikelen de prijs, voorraadinformatie en levertijdindicatie communiceren. Bestellingen, verzendlabels, retouren en annuleringen kunnen na betaling via de webshop beheeromgeving worden verwerkt. De Magento 2 module maakt gebruikt van de nieuwe bol.com Retailer API v3, die een aantal nieuwe functionaliteiten biedt.

bol-com-magento-2-installatie.png

Productassortiment geautomatiseerd op bol.com publiceren

Bol.com biedt ondernemers al een aantal jaar de mogelijkheid om hun artikelen aan te bieden op www.bol.com. Ondernemers kunnen informatie over artikelen in hun assortiment handmatig invoeren, maar kiezen er vaak voor om dit te automatiseren. Een koppeling tussen de webshop en het bol.com platform is hiervoor voor veel ondernemers de beste oplossing. Webshops bevatten in de regel namelijk de meest up-to-date prijs- en voorraadinformatie. Omdat veel webshops op het Magento platform gebouwd zijn, is het beschikbaar stellen van een officiële koppeling door bol.com een logische stap.

bol-com-magento-2-verzendingen.png

bol.com bestellingen verwerken via de eigen webshop

De module zet bestellingen die door klanten op bol.com worden geplaatst, als reguliere bestellingen in de Magento webshop. Zo is het niet nodig om op het bol.com partnerplatform in te loggen; bestellingen kunnen op reguliere wijze via het Magento adminpanel worden verwerkt. Eventuele wijzigingen in de status van een bestelling worden gesynchroniseerd, zodat de klant via de bol.com account op de hoogte blijft.

De module introduceert een nieuw overzicht in het Magento adminpanel, waarop de op bol.com aangevraagde retourverzoeken kunnen worden ingezien en afgehandeld. Ook hiervoor hoeft webshopeigenaar of -klantenservice niet meer gebruik te maken van de bol.com zakelijke verkoop omgeving. Indien de webshop gebruik maakt van Voordelig verzenden via bol.com, kunnen verzendlabels via het admin panel worden uitgeprint.

Annuleringen van bestellingen, geïnitieerd door bol.com klant of webshopbeheerder (met opgaaf van reden), kan tevens direct vanuit de webshop beheeromgeving.

bol-com-magento-2-config.png

Voordelen voor zakelijke bol.com partners

Één van de belangrijkste redenen voor het beschikbaar stellen van een officiële bol.com Magento 2 module, is om het voor nieuwe zakelijke bol.com partners laagdrempeliger maken om te starten. Het bouwen van een maatwerk koppeling is niet meer nodig en het onboarding proces voor nieuwe klanten wordt met een plug-en-play oplossing verkort naar enkele dagen.

Een voordeel voor zakelijke partners die overstappen van een maatwerk implementatie naar de officiële bol.com module, is betere technische ondersteuning. Doordat veel huidige implementaties maatwerk betreffen, was het voorheen onmogelijk om ondersteuning te bieden bij het oplossen van bugs of implementeren van nieuwe API features. Door één oplossing te bieden voor alle zakelijke partners, is er meer grip op stabiliteit en ontstaat er gecentraliseerde kennis over mogelijke problemen en oplossingen. De nieuwe module wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bol.com API developmentteam.

De module wordt ontwikkeld nu veel webshops werken aan een overstap van Magento 1 naar Magento 2. Met het aanbieden van een kant-en-klare oplossing, wil bol.com webwinkeleigenaren op dit gebied volledig ontzorgen. De module is compatible met Magento 2.2 en Magento 2.3.

Nieuwe API

De bol.com Magento 2 module communiceert met de nieuwste versie van de bol.com Retailer API (v3). De API is door het bol.com developmentteam volledig opnieuw gebouwd en is sneller en robuuster dan zijn voorgangers. Authenticatie is volledig nieuw, waardoor slechts een druk op de knop nodig is om de webshop met het bol.com platform te koppelen. De nieuwe API maakt het mogelijk om in de toekomst interessante nieuwe features voor partners toe te voegen.

Release en planning

De module is beschikbaar bij lancering van de nieuwe API en zal in eerste instantie gratis beschikbaar zijn voor bol.com zakelijke verkooppartners. De module zal te downloaden zijn op bol.com en via de Magento Marketplace. Aanmelden als testgebruiker kan door het formulier in te vullen op: https://partnerplatform.bol.com/nl/hulp-nodig/verzendenviabolcom/aan-de-slag-met-verzenden-via-bol-com/

Meer weten over dit onderwerp, of reageren?
Erwin Otten
Erwin Otten
071 744 0084
erwin@reachdigital.nl
contactformulier