Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in juni?

Reach Digital enige Nederlandse top Magento contributor Q1 2018


17 april 2018
Auteur: Erwin Otten
2 minuten leestijd

Begin dit jaar is Magento een programma gestart met als doel om verbeteringen aan het systeem door gekwalificeerde partners sneller in de Core op te nemen. Deze verbeteringen (pull requests) zijn vaak het resultaat van het intensief inzetten van het platform in de praktijk en dus zeer waardevol voor de kwaliteit en stabiliteit van het platform.

Aanpassingen worden geanalyseerd en gevalideerd door het core development team van Magento.

Reach Digital behoort dit kwartaal tot de top bijdragende Magento ontwikkelbureau's. We staan als enige Nederlandse partij vermeld in het rijtje met Magento specialisten die waardevolle toevoegingen of verbeteringen hebben aangedragen.

Uit het artikel:

Reach Digital had 15 submissions merged targeting multiple supported versions at once. Additional Contribution Points were awarded to the team for providing automated tests ensuring high quality in the future.

De verbeteringen die vanuit het developmentteam van Reach Digital zijn aangedragen bestonden vooral uit bugfixes rondom configsettings (niet opgeslagen of gerespecteerd) en uitbreidingen van de Magento 2 API. Bijvoorbeeld een situatie waarin de learn more (lees meer) link van een recent bekeken product wel via de backend kon worden geconfigureerd (toon wel of niet), maar aan de frontend ongeacht deze instelling altijd werd getoond.

De grootste verbeteringen ontwikkelt door Reach Digital developer Jeroen, hebben betrekking tot het werken met CMS pagina's en CMS blokken.

Magento core fix door Magento top contributor Reach Digital.png

Opslaan van CMS pagina's werd direct in models gedaan, maar nu na onze verbeteringen via Repository's. Hierdoor werd het mogelijk een module te ontwikkelen die een storeswitcher aan de CMS pagina's en CMS blokken toevoegd. Dit heeft als voordeel dat er niet per taal een CMS pagina of block hoeft te worden aangemaakt, maar dat dezelfde pagina of hetzelfde blok in meerdere talen van content kan worden voorzien.

Meer weten over dit onderwerp, of reageren?
Erwin Otten
Erwin Otten
071 744 0084
erwin@reachdigital.nl
contactformulier