Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in juli?

Selectie modules Reach Digital nu open source


15 maart 2022
Auteur: Paul Hachmang
3 minuten leestijd

Bij Reach Digital richten we ons dagelijks op het bouwen van kwalitatieve en innovatieve webshops. In het development proces komen we bij klanten geregeld complexe vraagstukken en limitaties tegen. De oplossingen en uitbreidingen zijn dan soms net zo complex en vereisen maatwerk. We schrijven daarom onze eigen modules. Hiermee kunnen we altijd een passende oplossing of uitbreiding realiseren en zijn we niet gelimiteerd tot de standaard mogelijkheden die Magento biedt.

We zijn fan van open source en van het delen van kennis. Door het open sourcen van onze eigen modules kunnen we deze idealen mooi combineren en helpen we developers die soortgelijke limitaties tegenkomen. Bovendien dragen we op deze manier -samen met de community- bij aan een nog beter Magento platform.

Recent hebben we de volgende drie modules open source gemaakt:

  • Inventory Order Source Reservations (GitHub)
  • Store Resolver (GitHub)
  • Company Switcher (GitHub)

Inventory Order Source Reservations

Magento Multi Source Inventory (Magento MSI) biedt de mogelijkheid om voorraad te verkopen uit verschillende voorraadlocaties; de zogenaamde sources (of bronnen). Om te berekenen van welke source de voorraad moet worden afgeschreven, draait een source selection algorithm (SSA). Het SSA draait normaliter bij het aanmaken van een verzending en geeft een suggestie voor de bron waarop de voorraad afgeschreven moet worden. Indien wordt gewerkt met meerdere voorraadlocaties in verschillende landen, is het moment waarop het SSA standaard draait te laat. Om namelijk te weten welke API’s van welke fulfillment partijen aan te spreken, moet het selecteren van de sources al zijn gebeurd.

De Reach Digital Inventory Order Source Reservations module voor Magento 2 webshops zorgt ervoor dat het SSA direct na het plaatsen van de order wordt gedraaid. Geplaatste orders worden zo meteen gereserveerd op de daadwerkelijke voorraadlocaties. Hierdoor kan het verzendproces worden geautomatiseerd en de API’s van de verschillende voorraadlocaties worden aangestuurd om verzendingen uit te voeren.

Bijkomend voordeel is dat de saleable quantity na het plaatsen van de order direct is bijgewerkt met de juiste informatie over welke onderliggende sources met welke hoeveelheid zijn gemuteerd. Dit voorkomt overselling in een land of storeview in het geval dat de saleable quantity wordt geleverd uit verschillende voorraadlocaties.

De details over de precieze werking van de Inventory Order Source Reservations module zijn te lezen in onze GitHub repository. https://github.com/ho-nl/magento2-ReachDigital_InventoryOrderSourceReservations

Store Resolver

Voor webshops met meerdere storeviews en een specifieke catalogus per storeview/domein: Bij het aanmaken van nieuwe domeinnamen automatiseert de Reach Digital Store Resolver module het toewijzen van domeinen aan de juiste Storeview, waardoor de code niet aangepast hoeft te worden om nieuwe domeinen werkend te krijgen.

De details van de Store Resolver module zijn te lezen in onze GitHub repository. https://github.com/ho-nl/magento2-ReachDigital_StoreResolver

Company Switcher

De Reach Digital Company Switcher module voor Magento 2 webshops verbetert de gebruikerservaring van bezoekers tijdens het afrekenen. Voor zakelijke klanten zijn extra velden nodig, bijvoorbeeld de bedrijfsnaam, het BTW nummer en eventueel een referentie. Tijdens het afrekenproces kan de bezoeker via de radio-button aangeven of het gaat om een particuliere of zakelijke bestelling, waarna de velden voor de zakelijke klant wel of niet worden getoond.

Voor meer informatie en de source code van deze Company Switcher module, bekijk de GitHub repository. https://github.com/ho-nl/magento2-ReachDigital_CompanySwitcher

reachdigital-screencast-companyswitcher.gif

Community

De modules zijn open source, zodat de community er ook vrij gebruik van kan maken. We hopen dat onze modules kunnen bijdragen aan mooie projecten. We vinden het leuk om reacties vanuit de community te krijgen, dus maak je gebruik van onze modules? Laat het ons weten! Suggesties ter verbetering zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Meer weten over dit onderwerp, of reageren?
Paul Hachmang
Paul Hachmang
071 744 0084
paul@reachdigital.nl
contactformulier