Ga naar hoofdinhoud
Diensten
Kick-off in juni?

Stage backend- webdevelopment 1 september 2023 t/m januari 2024

Ben jij een informatica /of IT student student en op zoek naar een interessante en leerzame stageplaats in web- en softwaredevelopment? Dan bieden wij de stageplaats die je zoekt! Voor de periode februari september 2023 t/m januari 2024 hebben we de volgende stageplaats beschikbaar:


16 juli 2023
Auteur: Erwin Otten
2 minuten leestijd

Stageplek voor back-end ontwikkelaar (PHP, Typescript, GraphQL)

Reach Digital

Reach Digital is internetbureau gespecialiseerd in e-commerce. We ontwerpen en bouwen high-end webshops. Werken als software developer in de e-commerce sector is interessant, omdat alles wat je bouwt door echte gebruikers wordt gebruikt. Je werk is meestal binnen enkele weken live en je leert snel of je aanpassingen een positieve verbetering zijn. Je hebt direct contact met de klant over de functionaliteiten waarmee je aan de slag gaat. Er is ruimte om te experimenteren en grenzen te verleggen.

Jouw profiel

Als je interesse hebt in een stage als backend ontwikkelaar (PHP, GraphQL, Elastic Search), dan zijn we op zoek naar studenten met een HBO opleiding: Informatica, Technische Informatica, Software Engineering of Bedrijfskundige Informatica. Als je een MBO opleiding volgt, dan zoeken we studenten met MBO niveau 3 of niveau 4 (BOL) van de opleidingen: Smart ICT Engineer, Applicatie- en Mediaontwikkeling, Game Development, Application and Web Developer of Mediatechnologie.

Wat je tijdens je backend development stage zult gaan doen:

 • Een passende afstudeeropdracht of 3e-jaars stageopdracht met technologieën als PHP, Algolia, Elastic Search, GraphQL, RabbitMQ
 • Het leren opzetten van een lokale ontwikkelomgeving met Docker en programmeren in PhpStorm
 • Leren hoe je bugs kunt vinden en oplossen (debuggen)
 • Inhoudelijke tweewekelijkse gesprekken voeren (sprint planning) met je stagebegeleiding en andere stakeholders
 • Meedenken en discussiëren met de lead developer voor het inschatten van je issues (sprint poker)

Passende stageopdracht voor jouw opleiding

Bij Reach Digital zoeken we een interessante, passende stageopdracht voor je. Een technisch vraagstuk waar je je een aantal maanden in kunt vastbijten. Een stage is de perfecte manier om te leren hoe softwareontwikkeling in het echt is en hoe het werken in een professionele werkomgeving er aan toe gaat. Als je een MBO opleiding volgt, dan zorgen we dat je kunt meedraaien en een volwaardig onderdeel van één van onze developmentteams wordt.

Het belangrijkste is dat je een leerzame periode doormaakt en dat je je stage met een goed cijfer kunt afronden.

Reach Digital biedt

 • Een goede stagevergoeding
 • Aandachtige stagebegeleiding
 • Leren werken met relevante cutting edge technologie
 • Je eigen werkplek
 • Flexibele werktijden en vakanties
 • Elke dag een volledig verzorgde lunch
 • Leuke werksfeer en ervaren collega’s
 • Vrijdagmiddagborrel
 • Tafeltennis, tafelvoetbal en potjes Rocket League
 • Ruimte om te ontwikkelen
 • Een eenvoudige stageovereenkomst
 • Kans op een fulltime baan na het afronden van je stageopdracht

Remote of op kantoor

Reach Digital is gevestigd in Alphen aan den Rijn. We zijn zowel met de auto als het OV goed te bereiken vanuit onder andere Leiden, Utrecht, Amsterdam, Leiderdorp. Ons kantoor is dicht bij de N11 en op slechts 15 minuten afstand (met de bus, 10 minuten met de fiets) van station Alphen aan den Rijn. Als je met de auto komt, is er gratis en voldoende parkeergelegenheid. We zorgen ervoor dat je je stage zowel deels op kantoor als op afstand kunt volgen. Zo ben je niet afhankelijk van omstandigheden en kun je je stage hoe dan ook met succes afronden.

Na het afronden van je stage

Heb je met veel plezier en naar tevredenheid je stage bij Reach Digital gevolgd? Dan bieden we je zeker een baan aan! We zijn altijd op zoek naar nieuw talent, dus we verwelkomen je graag bij het team.

Contact

De ontwikkelingsstages zijn beschikbaar voor 3e-jaars stage of afstudeer stagiaires. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met jouw motivatie en CV naar join@reachdigital.nl.

Meer weten over dit onderwerp, of reageren?
Erwin Otten
Erwin Otten
071 744 0084
erwin@reachdigital.nl
contactformulier