Logo
Logo Paracord

Paracord.eu

Binnen 10 jaar is Paracord.eu uitgegroeid tot Europa’s grootste aanbieder van touwproducten. Meer dan 2000 unieke producten worden aangeboden aan 80.000 tevreden klanten. Reach Digital ontwikkelde een gloednieuwe webshop met op maat gemaakte features ter vervanging van de Lightspeed webshop.

Paracord Case Background

Zoekfunctie

Om de bezoeker te helpen bij het vinden van het juiste product, hebben we door het implementeren van de Sphinx Search Ultimate module een zoekfunctie gecreëerd die direct een visueel voorbeeld geeft van de producten. De module zorgt voor relevantere resultaten tijdens het zoeken door de enkel-/meervoudsvormen als gelijk te zien, het weglaten van stopwoorden en door om te kunnen gaan met synoniemen. Met blik op de toekomst is het toevoegen van indexes ook een interessante feature van de Sphinx-module. We zouden de huidige zoekresultaten (producten en productcategorieën) kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld CMS-pagina’s of blogposts.

Subcategorieën

Door het plaatsen van subcategorieën boven de filters en producten, wordt visueel het onderscheid tussen de verschillende productcategorieën benadrukt. Er zijn een custom controller en block toegevoegd die alle subcategorieën van de huidige categorie ophaalt en in een grid-view toont. Hierbij worden ook de thumbnails van de productcategorieën weergegeven zodat we bij de bezoeker visuele herkenning van de productkenmerken realiseren.

Content in de juiste taal

Om een optimale gebruikerservaring te bieden, willen we dat de bezoeker op de juiste storeview terecht komt. Hiervoor hebben we een feature ontwikkeld waarbij we de taal van de bezoeker (browserconfiguratie) en de taal van de storeview vergelijken. Wanneer deze niet overeenkomen, krijgt de bezoeker een melding om makkelijk over te schakelen naar de storeview in zijn eigen taal. Mocht de bezoeker deze subtiele melding negeren, dan is in te stellen na hoeveel pageviews de melding automatisch verdwijnt. De bezoeker kan ook zelf de melding wegklikken, waarna deze voorkeur wordt opgeslagen in een functionele cookie.

Huidige verwerkingstijd

Om de bezoeker meteen te informeren wat de huidige verwerkingstijd is hebben we een content block, met daarin de verwerkingstijd, direct onder de prijs geplaatst. De verwerkingstijd wordt opgehaald uit de back-end en is een algemene indicatie voor de drukte die op de werkvloer heerst. Om deze huidige verwerkingstijd te wijzigen, kan de beheerder van de webshop de nieuwe verwerkingstijd handmatig invoeren in de back-end. In de toekomst kan dit cijfer gekoppeld worden aan statistieken, zoals het aantal beschikbare magazijnmedewerkers of bestellingen per uur.

Staffelkorting

Voor een deel van het assortiment is het voor de bezoeker mogelijk een staffelkorting te krijgen. In een content block staat vermeldt hoeveel stuks de bezoeker moet bestellen om in aanmerking te komen voor deze staffelkortingen. Als de bezoeker een aantal selecteert dat correspondeert met de staffels, dan wordt de prijs per stuk automatisch aangepast. Dit gebeurt aan de hand van de Reach Digital ‘Tier Price’-module. De module monitort het geselecteerde aantal stuks en werkt de prijs per stuk realtime bij. Als de producten vervolgens in de winkelwagen worden geplaatst, wordt de staffelkorting direct verrekend in de totaalprijs.

Achtergrondafbeelding
phone frame

Interface voor taal en valuta

De mogelijkheid om taal en valuta aan te passen is een standaard functie in Magento 2. Om het voor de bezoeker nog overzichtelijker te maken welke talen en valuta ondersteund worden door Paracord, hebben we één configuratie dropdown gemaakt, waarin ze beiden worden getoond. In deze custom interface tonen we landen met vlag iconen en de valuta met valuta tekens in twee overzichtelijke kolommen. De techniek achter deze oplossing bestond uit het verplaatsen van de features via de layout XML, het maken van een custom block, model en template voor de storeswitcher.

Btw-tarieven

Omdat bestellingen bij Paracord uit heel Europa komen, wordt het drempelbedrag voor de afstandsverkopen in een aantal landen overschreden. Wanneer dit het geval is, moet volgens de Europese wetgeving consumenten het lokale btw-tarief aangerekend worden. We bouwden de mogelijkheid om op basis van postcode, land en verzendmethode automatisch het btw-percentage aan te passen indien de bestelling een intracommunautaire levering betreft.

Voor intracommunautaire leveringen van zakelijke bestellingen, is het noodzakelijk om bij het afrekenen btw-nummers van bedrijven op te vragen. Met een verplicht btw-veld en realtime btw-nummer validatie in het afrekenproces, voorkomen we dat er gefraudeerd wordt. Valideren van btw-nummers gebeurt via VIES (dienstverlening van de Europese Commissie), een zoekmachine die de nationale btw-databases van alle landen doorzoekt. Bij een geldige respons krijgt de bezoeker een bevestiging van de validatie en kan de bestelling geplaatst worden.

Paracord Case Tablet Background