Logo

Magento 2 webshop (Community)

Magento 2 Community Edition is de open source versie van Magento. Dit betekent; programmeurs hebben toegang tot de broncode. Magento community kan ingezet worden voor kleinere projecten, want het is zonder licentiekosten te gebruiken. Het is schaalbaar, biedt veel functionaliteit en is een professioneel ontwikkelplatform voor e-commerce. Op deze pagina een overzicht met functionaliteiten die Magento 2 webshops bieden.

De Magento 2 Enterprise (onlangs gerebrand naar Magento Commerce) pagina bevat een overzicht van de Enterprise features

M2 Enterprise
Paul Hachmang
Erwin Otten
Machiel Kreiken
Even sparren? 071 - 744 0084

Gebruikersvriendelijk adminpanel

Het monitoren en managen van een Magento 2 webshop kan snel worden aangeleerd door het eenvoudige, mobiel geoptimaliseerde en gebruikersvriendelijke adminpanel. Het is mogelijk om vanuit één admin panel meerdere webshops te beheren, voorbeeld voor een winkel met aparte webshops voor verschillende merken producten (multistore). Er kunnen verschillende admin panel views worden aangemaakt voor het efficiënt managen van producten, klanten en orders.

Kortingscodes voor webshopbezoekers

Creëer flexibele kortingscodes voor specifieke webshops, klantgroepen, tijdsperiodes, producten, en productcategorieën. Exporteer deze kortingscodes voor offline verspreiding, verspreiding via email, nieuwsbrieven en meer. Het is mogelijk een maximaal aantal inwisselingen per code of per klant in te stellen en de kortingscodes en het gebruik hiervan te tracken om zo een gedetailleerd inzicht te krijgen in promoties en customer engangement.

Minimum Advertised Price (MAP)

Soms worden retailers verboden om een prijs in de webshop te tonen die lager is dan MSRP (manufacturer’s suggested retail price). Magento’s Minimum Advertised Price geeft hen de mogelijkheid om zich te houden aan de eisen van de leverancier terwijl er toch een lagere prijs geboden kan worden. In het admin panel van de Magento 2 webshop kan de optie worden ingesteld om niet direct de prijzen te tonen als dat in dat geval niet is toegestaan door de leverancier.

Bezorgkosten en winkelwagenkorting

Biedt gratis verzending vanaf een bepaald orderbedrag, procent gebaseerde verzending of vastgestelde bezorgkosten aan. Stel eenvoudig ‘koop X en krijg Y’ korting en multi-tier prijsniveau’s voor bulkkorting in.

Google sitemaps en custom metadata

Genereer automatisch een Google sitemap in Magento 2 waardoor zoekmachines sneller en slimmer de webshop kunnen crawlen om zo sneller een hoge positie in de zoekresultaten te krijgen. Voer metadata in voor producten, categorieën en content pagina’s voor een juiste indexering.

Responsive webshop met eigen content

Maak gebruik van het content management systeem om eenvoudig pagina’s en content blocks aan te maken en te bewerken of ontwerp een unieke webshop door gebruik te maken van 100% customizable responsive referentie thema’s ingebouwd in Magento 2.

Verzending en verzendkosten weergave

Genereer real-time verzendkosten aan de hand van de opgegeven locatie en specificeer de mogelijke verzendopties per land. Stel vastgestelde verzendkosten in per order of per product, of stel table rates in voor gewicht, prijs, bestemming en aantal producten. Maak het mogelijk om gratis te verzenden of om gratis te verzenden vanaf een minimaal orderbedrag. Integreer verzenden met label printen voor alle grote leveranciers en bied on-site order tracking aan voor klantaccounts.

Verschillende producttypen voor het assortiment

Kies de productconfiguratie die gepast is voor uw productaanbod. Bijvoorbeeld configurable products (één overkoepelend product voor meerdere kleur- en maatvariaties), bundle producten (koop meerdere producten in één) of downloadbare producten. Stel klanten in staat om producten aan te passen in de vorm van gepersonaliseerde producten (bijv. het uploaden van afbeeldingen of invoeren van tekst ter bedrukking).

Meerdere productfoto’s en productvideo’s

Voeg meerdere productfoto’s van een product toe aan de productpagina’s en stel klanten in staat om in te zoomen op elke aparte foto. Licht specifieke features van producten uit met extra swatches voor bijvoorbeeld kleuren, stoffen/materialen en meer. Ook kunnen er video’s worden weergegeven van Youtube of Vimeo om klanten een nog duidelijker beeld van het product te geven.

Zoekmachine vriendelijke URL’s

Creëer zoekmachine vriendelijke URL’s en neem volledig de controle hierover met de mogelijkheid om URL’s naar wens aan te passen.

Promotionele prijzen

Stel speciale prijzen in voor specifieke frontends gebouwd op de magento 2 webshop, productcategorieën, klantgroepen of aparte producten.

Beheer reviews en product tags

Beheer en moderate product tags en product reviews die klanten achterlaten in de webshop.

Intuïtief zoeken met uitgebreide zoekfunctie

Stel zoekwoord synoniemen in om de conversie voor specifieke zoekopdrachten te verhogen. Laat zoekopdrachten die geen resultaten opleveren automatisch de klant doorsturen naar een relevante categorie- of tekstpagina. Stel het zoekgewicht van productattributen in om de volgorde van producten in de zoekresultaten positief te beinvloeden.

Productfiltering

Filter producten in categorieën en zoekresultaten op prijsrange, merken, kleur en andere attributen met layered of faceted navigation zodat klanten sneller de juiste producten kunnen vinden. Product category items kunnen in raster of lijst format getoond worden en de volledige look en feel van categorieën en toegewezen productpagina’s kan worden aangepast.

Conversieverhogende extra’s op productpagina’s

Laat op productpagina’s automatisch vergelijkingen zien met vorige producten in dezelfde categorie die klanten in dezelfde of een eerdere sessie hebben bekeken. Ook kunnen alle eerder bekeken producten worden weergegeven in een module op de productpagina. Voeg breadcrumbs toe om klanten makkelijk te laten navigeren binnen alle pagina’s.

Cross-sells, up-sells en gerelateerde producten

Verhoog gemiddelde orderwaarde door het tonen van gerelateerde producten, up-sells of cross-sells. Of voeg een overzicht van producten in dezelfde groep toe als er gebruik wordt gemaakt van gegroepeerde producten.

Weergave van voorraad, prijsniveau’s, ratings en reviews

Stel de weergave van voorraadstatus in en configureer meerdere prijsniveau’s om verkoop van grotere aantallen te stimuleren. Geef ook ratings en reviews per product weer op de productpagina’s.

Nieuwsbrieven en contactformulieren

Maak verschillende nieuwsbrief templates aan en manage de distributie hiervan of laat klanten contact leggen door middel van een ‘Neem contact met ons op’ formulier.

Gestroomlijnd afrekenproces

Biedt klanten een gestroomlijnd checkout proces dat bestaat uit slechts 2 stappen. Geef een orderoverzicht met productafbeeldingen weer en toon automatisch verzendmogelijkheden op basis van het opgegeven adres. Biedt zowel gasten als geregistreerde gebruikers de mogelijkheid om af te rekenen. Geregistreerde gebruikers worden automatisch herkend bij het opgeven van hun e-mailadres.

Verhoog re-orders en commitment

Laat klanten direct vanaf hun account een eerdere gehele bestelling of specifieke recent bestelde producten inzien en bestellen. Geef klanten de mogelijkheid om deelbare wensenlijsjtes te maken en te delen en laat ze hun nieuwsbrieven beheren. In een Magento 2 webshop is het ook mogelijk voor klanten om door hun ingestuurde product reviews te bekijken en toegang te krijgen tot downloadbare/digitale producten.

Ondersteuning voor internationale sites

Manage meerdere versies van de Magento 2 webshop in meerdere landen en talen vanaf dezelfde winkel of omgeving. Er wordt support geboden voor lokalisatie, meerdere valuta’s en regionale belastingpercentages. Magento 2 ondersteunt ook alle talen, geaccentueerde karakters en rechts-naar-links tekst. Het is mogelijk om een lijst van landen te configureren waarvoor het toegestaan is om te registreren, te verzenden of te factureren.

Rechten voor klantenservicemedewerker

Geef klantenservicemedewerkers de mogelijkheid om bestellingen en klantaccounts aan te maken en aan te passen. En geef ze de mogelijkheid om producten en kortingscodes te updaten in de wensenlijstjes en boodschappenwagentjes van klanten. Breng klanten automatisch op de hoogte met email notificaties en RSS feeds met order status en creëer aanpasbare email templates voor account updates, wachtwoord resets en meer.

Ondersteuning voor meerdere betaalmogelijkheden

Integreer met meerdere PayPal gateways en PayPal credit, Braintree, creditcard payments of maak gebruik van andere betaalmodules beschikbaar via de Magento 2 marketplace. Ook is het mogelijk om klanten te laten betalen via acceptgiro, IDEAL, bankbetaling of creditdard. Creditcard gegevens kunnen veilig worden verzonden direct van de browser naar de payment gateway, zonder dat de gegevens door de Magento applicatie gaan.

Ondersteuning voor internationale sites

Verkoop meer dan de huidige voorraad toelaat met de ondersteuning voor back-ordered producten. Via het adminpanel is een overzicht met orders in backorder terug te zien. Ontvang automatische notifications als de inventory aangevuld moet worden. Kies zelf wat voor berichten en displays er verschijnen wanneer een klant iets wil bestellen wat op dat moment ‘out-of-stock’ is.

Beheer verzendingen

Bekijk, bewerk, creëer en vervul orders en facturen direct vanaf het admin panel en maak meerdere facturen, verzendingen en creditnota’s per order zodat de zending kan worden opgesplitst. Print facturen eenvoudig uit, evenals pakbonnen en verzendlabels. Creëer custom order status labels om op een intuïtieve wijze bestelstatussen te volgen.

Ondersteuning voor Europese regelgeving

Ondersteun vastgestelde product belastingen, zoals WEEE of DEEE in de EU. Bereken automatisch belasting voor transacties binnen de EU met gebruik van VAT-ID validation. Gebruik de EU cookie notificatie om nakoming van de EU Privacy and Electronic Communications Directive te simplificeren.

Mogelijkheden voor geregistreerde webshopklanten

Geregistreerde kunnen een standaard bezorgadres en factuuradres instellen en ongelimiteerd extra adressen opslaan. Daarnaast kunnen klanten direct op de website hun bestelling volgen en hun bestelhistorie inzien.

SOAP, REST en dependency injection

Integreer de Magento 2 webshop met third-praty applicaties door gebruik te maken van efficiënte web API’s met SOAP en REST ondersteuning. Manage interacties tussen extensies door gebruik van plug-ins en dependency injection software design patterns.

Automatisch testing framework en standalone installer

Versnel de time-to-market en verbeter code kwaliteit met een volledig automatisch testing framework. Update code met een standalone installer die checkt voor vereisten voordat het installatie proces wordt gestart.

Verbeterde core platform veiligheid

Automatiseer bepaalde Magento development en productie taken door gebruik te maken van de command-line interface. Betere core platform security door Magento's externe penetration testing en bug bounty programma’s.

Moderne architectuur

Bouw verder op een moderne technologie stack die populaire frameworks gebruikt en industrie standaarden ondersteunt. Maak precieze aanpassingen en verwijder of voeg functionaliteiten toe met de modulaire code base.

Verbeterde Analytics en Reporting

Sales overzicht - Belasting overzicht - Verlaten winkelwagen overzicht - Best bekeken producten overzicht - Best verkochte producten overzicht - Lage voorraad overzicht - Zoektermen overzicht - Product review overzicht - Kortingscode gebruik overzicht - Totaal verkoop gefactureerd overzicht - Totaal verkoop retour overzicht.

Verbeterd mobiel responsive design

Een Magento 2 webshop heeft in de basis een robuust responsive design, geoptimaliseerd voor mobiele telefoon, tablet en desktop.

Varnish caching

Trek voordeel uit de voor-geïntegreerde Apache Varnish om pagina content te cachen voor verbeterde performance. Implementeer hole punching en Edge Side Includes (ESI) om pagina elementen te verwerken die niet gecached kunnen worden.

Lichtgewichte pagina's

Minified Javascript, CSS en HTML en gecomprimeerde afbeeldingen reduceren de bestandsgrootte van pagina's waardoor pagina's sneller worden geladen in de browser.

Magento 2 Community iets voor jouw webshop?